Thursday, November 11, 2010

Peter R. De Vries ontkent aantijgingen: ‘Geen sprake van corruptie’

ORANJESTAD / AMSTERDAM — Misdaadverslaggever Peter R. de Vries reageert verrast op de aankondiging dat de advocaat van Joran van der Sloot, Maximo Altez, een juridische procedure tegen hem en Beth Holloway aanspant wegens ‘het omkopen van overheidsfunctionarissen’.

Hij ontkent de aantijgingen in alle toonaarden. “Er is door ons geen cent, geen peso, echt nul komma nul, betaald om de gevangenis binnen te komen.”
Gisteren meldde deze krant dat Eddie Samame, de gevangenisdirecteur van Joran, op non-actief is gezet. Dit zou zijn gebeurd naar aanleiding van de confrontatie tussen de moeder van de in 2005 verdwenen Natalee Holloway en Joran. Deze confrontatie werd georganiseerd door Peter die bovendien verborgen cameraopnames hiervan maakte. Deze opnames werden afgelopen weekend onder meer in Nederland en Amerika op televisie uitgezonden.
Altez zegt dat Beth en Peter op ‘onrechtmatige manier’ toegang hebben gekregen tot de gevangenis waar Joran in voorarrest zit. De misdaadverslaggever ontkent de aantijgingen echter en zegt: “Tot op het hoogste niveau toestemming is er gegeven voor deze actie. De directeur heeft gewoon opdracht gekregen van hogerhand om mee te werken. De voorwaarde was dat er niet over de zaak van Stephany Flores zou worden gesproken. Dat zijn we nagekomen. Er is van onze kant überhaupt niets onreglementairs gedaan. Iedereen wist wat er zou gebeuren, niemand is misleid.” De verslaggever vindt dat de advocaat van Joran ‘maar wat uit zijn nek kletst’. “Er is totaal geen sprake van corruptie.” Volgens Peter hebben de autoriteiten Beth binnen gelaten ‘uit medemenselijkheid’. “Dus alle opwinding die er nu ontstaat, begrijp ik niet”.

No comments: