Tuesday, August 09, 2011

Joran overweegt opnieuw bekentenis

ORANJESTAD/LIMA — José Jiménez, de nieuwe advocaat van Joran van der Sloot, zegt dat zijn cliënt overweegt te bekennen dat hij Stephany Flores heeft gedood. Dit zou echter afhankelijk zijn van de aanklacht.

Jiménez heeft dit gezegd tegen het Peruaanse televisieprogramma El Dominical. Een bekentenis zou het proces versnellen, aldus Jiménez. Overigens had Joran al bekend verantwoordelijk te zijn voor de dood van Flores. Een bekentenis die hij deed na zijn arrestatie, maar die hij vrijwel direct weer introk. Volgens Jiménez zou zijn cliënt ook overwegen om gebruik te maken van de mogelijkheid tot uitlevering aan Nederland. Maar, zo laat Joran in een brief aan El Dominical weten, om deze beslissing te nemen heeft hij meer informatie nodig. Jorans vorige advocaat, Máximo Altez, verklaarde dat hij Flores gedood zou hebben omdat hij werd overmand door een gewelddadige emotie. Joran bevestigd dat Altez met de verdediging stopte omdat ze onenigheid hadden over het honorarium.
Joran wordt ervan verdacht op 30 mei vorig jaar Stephany Flores in zijn hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima te hebben gedood. Hij zit al meer dan een jaar in voorarrest. De familie van de op 21-jarige leeftijd omgekomen vrouw wil dat de verdachte wordt berecht wegens moord met voorbedachte rade. Hij zou haar vermoord hebben om er met haar geld en auto vandoor te kunnen gaan.

No comments: